Skip to main content
Informatie

Spellingproblemen Zaltbommel

By 9 juni 2022No Comments

Spellingproblemen Zaltbommel

Heeft uw kind problemen met spelling? Heeft het moeite om de juiste schrijfwijze van woorden te onthouden en/of toe te passen? Of zijn er problemen met leesbaar schrijven? Welkom bij Kinderoefentherapie EigenWijs! Wij verbeteren spelenderwijs de spellingvaardigheid van uw kind. We bieden gespecialiseerde één-op-één-begeleiding in spelling, met oog voor uw kind.

Waarom werken aan spellingproblemen?

Als uw kind moeite heeft met spelling, dan is dat erg vervelend. De scores op de CITO-toetsen voor spelling zijn dan onvoldoende, en het kan zijn dat uw kind moeite heeft om mee te komen in de klas. De spellingproblemen zorgen dan niet alleen voor een achterstand waar uw kind last van heeft, maar kunnen ook leiden tot een lager zelfvertrouwen bij uw kind. Bij Kinderoefentherapie EigenWijs helpen we uw kind graag verder! Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van problemen rondom spelling en spellen. Samen werken we op een prettige, positieve manier aan het verbeteren van de spelling.

Hoe behandelen wij spellingsproblemen?

De spellingbehandeling bij EigenWijs begint met een intakegesprek en een onderzoek. In dit onderzoek brengen we de spelling in kaart, we beoordelen de schrijfvaardigheid en we kijken of er verder motorisch onderzoek nodig is. Als u hiervoor als ouder toestemming geeft, vragen wij de school de CITO-resultaten en eventuele andere uitslagen met ons te delen. Na afronding van het onderzoek nodigen we u uit voor een adviesgesprek en ontvangt u van ons een onderzoeksverslag. Op basis van het onderzoek gaan we gericht met uw kind aan de slag. Dat doen we op een manier die past bij de belevingswereld van het kind. We leren het kind om woorden in klankgroepen te verdelen (‘hakken en plakken’), met een speciaal hiervoor ontwikkelde methode, waarbij ze zoveel mogelijk zintuigen gebruiken. Zo krijgen kinderen de spellingregels zo goed mogelijk onder de knie. Op die manier creëren we succeservaringen voor uw kind op het gebied van spelling. Deze vormen de basis voor verdere verbetering! We sluiten met onze behandelingen aan bij de spellingmethode van school. Tijdens het gehele traject houden we intensief contact met school.

Spelling & dyslexie

Kinderoefentherapie EigenWijs richt zich op kinderen die foutief spellen of te maken hebben met achterblijvende spellingvaardigheden, maar geen diagnose dyslexie hebben. De zorg die wij bieden, is dan ook geen behandeling van dyslexie. Vaak vallen deze kinderen (die wel spellingproblemen hebben, maar geen dyslexie) tussen wal en schip. Op school is er te weinig tijd voor de behandeling van de achterstand in spelling, maar bij een expertisecentrum dyslexie kunnen deze kinderen niet terecht. EigenWijs biedt uitkomst. Wij behandelen spellingproblemen bij kinderen, zonder dat hier een diagnose dyslexie voor nodig is.

Vergoeding bij spellingproblemen

Wanneer uw kind geen dyslexie heeft, dan is het niet altijd vanzelfsprekend dat de behandeling van spellingproblemen valt onder de zogenaamde ‘vergoede zorg’. Toch is het zo dat onze behandelingen in de meeste gevallen vergoed worden door de zorgverzekeraar. Neem voor meer informatie over de vergoedingen van onze spelling-behandelingen contact met ons op!

Spellingsproblemen in Zaltbommel en omstreken

Woont u in Zaltbommel of omstreken en heeft uw kind spellingproblemen, schrijfproblemen of een achterstand in de spelling? Neem gerust contact met ons op! Kinderoefentherapie EigenWijs is gevestigd in Zaltbommel en behandelt kinderen uit onder andere Zaltbommel, Haaften, Waardenburg, Bruchem, Kerkwijk, Poederoijen, Gameren, Zuilichem, Rossum, Kerkdriel, Velddriel, Hedel en Aalst. Wij maken graag kennis met u!

Kinderoefentherapie EigenWijs
Van Heemstraweg-West 2C, 5301 PA, Zaltbommel
KvK 84344253 - Beroepsvereniging VvOCM
0418 304 022   info@kinderoefentherapie-eigenwijs.nl

Algemene voorwaarden - KlachtenregelingVind ons op Google Maps

Kinderoefentherapie EigenWijs