Skip to main content
Kinderoefentherapie Eigenwijs - Houding

Houding & beweging

Een gezonde houding en soepel bewegen begint bij EigenWijs!

Beweegt uw kind houterig of stijf, ervaart het beperkingen bij het bewegen of heeft het klachten die samen kunnen hangen met een verkeerde houding? Dan bent u bij Kinderoefentherapie EigenWijs aan het juiste adres! Samen met u en uw kind bekijken we wat er nodig is voor een gezonde houding en/of soepel bewegen.

Wanneer kunt u bij ons terecht?

Wanneer uw kind een verkeerde houding heeft of bewegingsbeperkingen ervaart, kan dit tot tal van klachten leiden. Van rugpijn en knieklachten tot nekklachten, klachten aan de heupen, hoofdpijn en scoliose (een afwijkende kromming van de rug). Bovendien kan een verkeerde manier van bewegen ook blessures tot gevolg hebben als verzwikkingen, verstuikingen, last/pijn aan de enkels en meer. Maar ook met bijvoorbeeld een beenlengteverschil, een holle rug of kyfose (een sterke bolling van de rug) kan uw kind bij ons terecht. Een verkeerde zithouding, een afwijkend looppatroon, te veel of te weinig spierspanning, ‘houterig’ en stijf bewegen… In al deze gevallen zit u goed bij Kinderoefentherapie EigenWijs!

Kinderoefentherapie Eigenwijs - Houding

Hoe gaan wij te werk?

Soms verwijst een schoolarts of jeugdarts uw kind door naar de kinderoefentherapie, en in sommige gevallen zult u zelf een eerste afspraak bij ons willen maken. In alle gevallen bekijken wij samen met u én uw kind waar de hulpvraag ligt: waar ervaart uw kind klachten of beperkingen? En hoe kunnen we er samen voor zorgen dat deze klachten voorkomen, verlicht of verholpen worden? Samen met uw kind gaan we oefenen op basis van de principes van Cesartherapie/Oefentherapie. Spelenderwijs doen we de juiste oefeningen, waarbij we zoveel mogelijk aansluiten bij de belevingswereld van uw kind. Tijdens de behandelperiode evalueren we het functioneren van uw kind regelmatig, in nauwe samenspraak met u. Waar nodig overleggen we ook met andere direct betrokkenen, zoals de school van uw kind en/of de jeugdarts.

Een verkeerde houding bij beeldschermgebruik

Het is een vaak gehoorde klacht van ouders: mijn kind zit (veel) te vaak naar een beeldscherm te staren. Schermgebruik, of dat nu op een tablet, smartphone of tv is, kan leiden tot allerlei klachten. Zo is er de bekende ‘tabletnek’, bij veel naar beneden kijken, en de ‘whatsapp-duim’: een overbelasting van de duim door veel swipen en scrollen. Ervaart uw kind problemen door schermgebruik? Bespreek ze gerust met ons; wij helpen u en uw kind graag verder!

Beweging, houding en meer…

Ook voor klachten waarbij u het wellicht niet meteen verwacht, kunt u bij de oefentherapeut terecht. Zo ervaren kinderen in de groei soms allerlei pijnklachten, zoals groeipijn. Bij groeipijn kunnen wij samen met uw kind aan de slag gaan om deze te verlichten en/of te verhelpen. Maar ook bijvoorbeeld bij hooikoorts kunnen we oplossingen bieden. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op!

Kinderoefentherapie Eigenwijs - Houding

Waarom Kinderoefentherapie EigenWijs?

  • We kijken echt naar uw kind: waar ligt de hulpvraag, wat wil uw kind en wat heeft hij of zij nodig om te groeien?
  • Bij EigenWijs mag uw kind altijd zijn wie het is. We oordelen niet en fouten maken mag, sterker nog: we buigen eventuele teleurstellingen om naar succeservaringen en een positief gevoel voor uw kind!
  • We zorgen voor een goede afstemming en communicatie met u als ouder, de school van uw kind, de (huis)arts of specialist en eventuele andere betrokkenen.
  • We zorgen voor plezier tijdens de behandelingen en sluiten aan bij de belevingswereld van het kind. Spelenderwijs gaan we aan de slag met de hulpvraag.
  • Al onze oefentherapeuten zijn gespecialiseerd in kinderoefentherapie en bieden kwalitatief hoogwaardige behandelingen aan. Zij zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en volgen bij- en nascholing.

Kinderoefentherapie EigenWijs
Van Heemstraweg-West 2C, 5301 PA, Zaltbommel
KvK 84344253 - Beroepsvereniging VvOCM
0418 304 022   info@kinderoefentherapie-eigenwijs.nl

Algemene voorwaarden - KlachtenregelingVind ons op Google Maps

Kinderoefentherapie EigenWijs