Skip to main content

Slapen

Heeft uw kind moeite met slapen? Wij helpen u verder!

Heeft uw kind moeite met inslapen, doorslapen en/of wordt het veel te vroeg wakker? Gaat het moeilijk naar bed, staat het ’s nachts steeds aan uw bed of is het angstig? Gaat uw puber heel laat naar bed en slaapt hij of zij te lang uit? Dan helpt Kinderoefentherapie EigenWijs u graag verder!

Wanneer spreken we van slaapproblemen bij kinderen?

Zeker 30% van alle slaapproblemen komt voor in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. De slaapbehoefte van kinderen varieert en niemand slaapt precies ‘volgens het boekje’. Maar wanneer uw kind niet voldoende slaapt, de slaapproblemen langere tijd aanhouden en overdag nadelige gevolgen hebben voor uw kind en/of uzelf, dan is het zinvol hiermee aan de slag te gaan. Een gezonde nachtrust geeft immers rust, ontspanning, grip, balans en betere (school)prestaties.

Kinderoefentherapie Eigenwijs - Slapen

Wat is slaapoefentherapie?

Kinderoefentherapie EigenWijs behandelt het slaapprobleem als onderdeel van het algemeen dagelijks functioneren van zowel de ouders als het kind. Veel slaapproblemen bij kinderen worden veroorzaakt door gedrag en/of cognitieve oorzaken, terwijl een veel kleiner deel een lichamelijke oorzaak heeft. Slaapoefentherapie richt zich op het slaapgedrag, en geeft ouders hier bruikbare handvatten in. De therapie is gebaseerd op recente wetenschap en is direct toepasbaar.

Intake & onderzoek

Na aanmelding in onze praktijk, brengen wij samen met u én uw kind de slaapproblemen van uw kind in beeld. We bekijken of er sprake is van ‘niet willen’ of ‘niet kunnen’ slapen. Soms is het probleem het stellen van grenzen, terwijl er een andere keer sprake is van overprikkeling en onrust. Hierbij hanteren we een 24-uursaanpak: we nemen zowel de invloeden van de dag als die van de nacht onder de loep. Samen met u stellen we vast waar het probleem zit.

Positieve gedragsverandering

Vervolgens gaan we aan de slag. We streven hierbij naar een positieve gedragsverandering, waarbij we werken aan slaapgedrag, duur, kwaliteit en tijdstip van de slaap. We hebben hiervoor een breed scala aan methoden en technieken tot onze beschikking. Samen met u, en waar mogelijk met uw kind, bekijken we wat er in uw specifieke situatie nodig is. Adem- en ontspanningsoefeningen, oefeningen om mentaal en fysiek tot rust te komen, adviezen over voeding, beweging, rust, ritme en regelmaat, stap-voor-stapmethoden, anti-bedplasmethoden, angstreductie en lichttherapie: het kan allemaal. Wanneer wij vermoeden dat een gebrek aan melatonine een rol speelt, kunnen we u en uw kind hiervoor doorverwijzen. Ook adviezen en trainingen op het gebied van ouderschap behoren tot de mogelijkheden. Bovendien kunnen we (oudere) kinderen ook cognitieve gedragstherapie bieden, waardoor ze positief of neutraal leren denken en handelen, beter leren plannen en gezond slaapgedrag aanleren.

Door de leuke ontspannen oefeningen van Jorien lukt het Bram weer om zelf in slaap te vallen!

Frank en Eline, ouders van Bram (9 jaar)
Kinderoefentherapie Eigenwijs - Slapen

Waarom Kinderoefentherapie EigenWijs?

  • We kijken echt naar uw kind: waar ligt de hulpvraag, wat wil uw kind en wat heeft hij of zij nodig om te groeien?
  • Bij EigenWijs mag uw kind altijd zijn wie het is. We oordelen niet en fouten maken mag, sterker nog: we buigen eventuele teleurstellingen om naar succeservaringen en een positief gevoel voor uw kind!
  • We zorgen voor een goede afstemming en communicatie met u als ouder, de school van uw kind, de (huis)arts of specialist en eventuele andere betrokkenen.
  • We zorgen voor plezier tijdens de behandelingen en sluiten aan bij de belevingswereld van het kind. Spelenderwijs gaan we aan de slag met de hulpvraag.
  • Al onze oefentherapeuten zijn gespecialiseerd in kinderoefentherapie en bieden kwalitatief hoogwaardige behandelingen aan. Zij zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en volgen bij- en nascholing.

Kinderoefentherapie EigenWijs
Van Heemstraweg-West 2C, 5301 PA, Zaltbommel
KvK 84344253 - Beroepsvereniging VvOCM
0418 304 022   info@kinderoefentherapie-eigenwijs.nl

Algemene voorwaarden - KlachtenregelingVind ons op Google Maps

Kinderoefentherapie EigenWijs