Skip to main content
Informatie

Slaapproblemen bij kinderen Zaltbommel

By 9 juni 2022No Comments

Slaapproblemen bij kinderen Zaltbommel

Heeft uw kind slaapproblemen? Heeft het moeite met inslapen, doorslapen of wordt het (veel) te vroeg wakker? Kinderoefentherapie EigenWijs helpt u graag verder! Wij bieden slaaptherapie en hulp bij slaapproblemen. Gevestigd in Zaltbommel, helpen we kinderen uit zowel Zaltbommel als omliggende dorpen zoals Haaften, Waardenburg, Bruchem, Kerkwijk, Poederoijen, Gameren, Zuilichem, Rossum, Kerkdriel, Velddriel, Hedel en Aalst. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Expert in slapen

Kinderoefentherapie EigenWijs is dé slaapexpert voor kinderen uit Zaltbommel en omgeving. We bieden hulp bij slecht slapen, problemen met het slaapritme, overdag in slaap vallen, nachtmerries en nog veel meer. Onze slaapcoach gaat met u en uw kind om tafel om de klachten in kaart te brengen. Tijdens dit slaaponderzoek richten we ons met name op de ‘zachte’ slaapproblemen. We bekijken of er sprake is van ‘niet willen’ of ‘niet kunnen’ slapen. Veel slaapproblemen bij kinderen worden veroorzaakt door gedrag en/of cognitieve oorzaken, terwijl een veel kleiner deel van de slaapproblemen een lichamelijke oorzaak heeft. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat uw kind overdag moeite heeft met prikkelverwerking, waardoor het ’s avonds niet goed in slaap komt. Onze slaapexpert richt zich op het slaapgedrag, en geeft ouders hier bruikbare handvatten in. De therapie is gebaseerd op recente wetenschap en is direct toepasbaar. Bij het slaaponderzoek hanteren we een 24-uursaanpak: we nemen zowel de invloeden van de dag als die van de nacht onder de loep.

Uitgerust wakker worden

Ieder kind (en ook iedere volwassene) wil natuurlijk goed slapen en uitgerust wakker worden. Slecht slapen kan immers tot tal van andere problemen leiden. Sommige kinderen worden veel te vroeg wakker, ze hebben problemen met inslapen of doorslapen of ze hebben een verstoord slaapritme. Deze en andere slaapproblemen kunnen leiden tot een verminderde concentratie, problemen op school, schommelingen in het humeur van je kind, prikkelbaarheid en zelfs overdag in slaap vallen. Als slaaptherapeut kunnen we bij Kinderoefentherapie EigenWijs helpen bij deze en andere klachten of het gebied van slapen. Zodat kinderen weer uitgerust wakker worden.

Slaapproblemen bij pubers

Kinderen, jongeren en jongvolwassenen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar (pubers), hebben regelmatig slaapproblemen. Zo gaan zij vaak (te) laat naar bed, slapen veel te lang uit en ontwikkelen vervolgens een verstoord slaapritme. Maar ook nachtmerries, onrustig slapen en problemen met doorslapen kunnen klachten zijn die passen bij pubers. Dit kan leiden tot problemen op school, in de algehele ontwikkeling of in hun sociale leven. Kinderoefentherapie EigenWijs helpt bij slaapproblemen met pubers, zodat zij weer middenin het leven staan!

Behandeling & slaapmedicatie

Voor de behandeling van slaapproblemen heeft onze slaapoefentherapeut een breed scala aan behandelingen tot haar beschikking. Samen bekijken we wat er in uw specifieke situatie nodig is. Van adem- en ontspanningsoefeningen tot oefeningen om mentaal en fysiek tot rust te komen en oefeningen op het gebied van prikkelverwerking. Van inzichtgevende gesprekken over voeding, beweging, rust, ritme en regelmaat tot stap-voor-stapmethoden, anti-bedplasmethoden, angstreductie en lichttherapie. Wanneer wij vermoeden dat een gebrek aan melatonine een rol speelt, kunnen we u en uw kind hiervoor doorverwijzen. Melatonine speelt een rol bij de manier waarop het lichaam het slaapritme regelt. Ook voor andere slaapmedicatie verwijzen wij indien nodig door. Daarnaast behoren adviezen en trainingen op het gebied van ouderschap tot de mogelijkheden. Bovendien kunnen we (oudere) kinderen ook cognitieve gedragstherapie bieden, waardoor ze positief of neutraal leren denken en handelen, beter leren plannen en gezond slaapgedrag aanleren.

Ook slaapproblemen in Zaltbommel of omgeving?

Heeft uw kind ook slaapproblemen en woont u in Zaltbommel of omgeving? Neem gerust contact met ons op! We helpen u graag verder!

Kinderoefentherapie EigenWijs
Van Heemstraweg-West 2C, 5301 PA, Zaltbommel
KvK 84344253 - Beroepsvereniging VvOCM
0418 304 022   info@kinderoefentherapie-eigenwijs.nl

Algemene voorwaarden - KlachtenregelingVind ons op Google Maps

Kinderoefentherapie EigenWijs