Skip to main content
Informatie

Problemen met zwemmen en sporten Zaltbommel

By 15 september 2022No Comments

Problemen met zwemmen en sporten Zaltbommel

Heeft uw kind problemen met sporten of zwemmen? Kan het niet meekomen tijdens de zwemles, met het hockeyen, voetbal, turnen, tennissen of een andere training of sport? Dan helpt Kinderoefentherapie EigenWijs u graag verder! Gevestigd in Zaltbommel, helpen we kinderen die moeite hebben met sporten of zwemmen in Zaltbommel en omstreken.

Waarom hulp bij sporten of zwemmen?

Als uw kind niet goed mee kan met de zwemles of op de sportclub, dan is dat uiteraard erg vervelend. U wilt graag dat uw kind plezier heeft in bewegen: dat is immers niet alleen gezond, maar het maakt uw kind ook vrolijker en gelukkiger. Daarnaast zorgt het halen van een zwemdiploma uiteraard voor meer veiligheid voor uw kind. Maar wanneer uw kind (motorische) problemen heeft met zwemmen en sporten is dat niet alleen vervelend vanwege veiligheid of gezondheid. Moeite met zwemmen of sporten kan ook leiden tot minder plezier in bewegen, een lager zelfbeeld en minder zelfvertrouwen bij uw kind. Kinderoefentherapie EigenWijs helpt u en uw kind dan graag verder. Wij hebben een ruime ervaring met het behandelen van kinderen die moeite hebben met de zwemles of sporten. Zo helpen we kinderen die tijdens de zwemles (onder andere) moeite hebben met drijven, een vissenstaartje maken of het maken van de combinatie tussen armen en benen. Bij het sporten kan het zijn dat uw kind moeite heeft met rennen, een bal gooien of vangen, dat uw kind niet snel genoeg is, bang is voor de bal of niet aansluit bij het sportniveau van andere kinderen. Met al deze situaties hebben wij een ruime ervaring, die we graag inzetten om uw kind vooruit te helpen!

Hoe behandelen wij problemen met sporten of zwemmen?

Bij Kinderoefentherapie EigenWijs gaan we altijd uit van het kind. Zijn of haar belevingswereld staat centraal. Daarom zijn onze behandelingen bij problemen met zwemmen of sporten altijd spelenderwijs en actief. Ook zijn onze behandelingen altijd gericht op het ontwikkelen van plezier in bewegen, en het vergroten van het zelfvertrouwen van uw kind. Wanneer uw kind moeite heeft met zwemmen of sporten, begint de behandeling altijd met een intake, waarbij we samen met u en uw kind bekijken met welke activiteiten uw kind problemen ervaart. De intake wordt gevolgd door een motorisch onderzoek. Op basis van de hulpvraag en het motorisch onderzoek, stellen we een behandelplan op. Het behandelplan vormt de basis van onze behandelingen: daarin oefenen we samen met uw kind de verschillende onderdelen uit het behandelplan. Het kan zijn dat we u vragen om thuis bepaalde spelactiviteiten te herhalen. Tijdens de behandelperiode evalueren we het motorisch functioneren van uw kind regelmatig, in nauwe samenspraak met u.

Groepslessen voor kinderen met een motorische achterstand

Wanneer uw kind problemen heeft met zwemmen of sporten, dan kunt u kiezen voor individuele behandelingen van een oefentherapeut. Daarnaast hebben we bij Kinderoefentherapie EigenWijs ook GymXtra: groepslessen voor kinderen van 6 t/m 11 jaar met een motorische achterstand, die daardoor niet mee kunnen doen met reguliere sportclubs, de zwemles en/of de gymlessen op school. Doel hierbij is dat kinderen die problemen hebben met zwemmen of sporten uiteindelijk weer mee kunnen doen met de zwemles of een reguliere sportclub. Met GymXtra maken we bewegen ook voor hen weer leuk! Tijdens de GymXtra-lessen sluiten we spelenderwijs aan bij het motorisch niveau van uw kind. We motiveren hem of haar bovendien om op zijn of haar eigen manier te leren. Hierbij komen verschillende vaardigheden aan bod, zoals balvaardigheid, evenwicht en grove motoriek. De lessen worden gegeven op vaste tijden in een sportzaal, in groepen van maximaal 12 kinderen, onder begeleiding van twee kinderoefentherapeuten.

Vergoeding behandeling motorische problemen bij kinderen

Kinderoefentherapie valt onder het basispakket van de zorgverzekering. Wanneer uw kind dus moeite heeft met zwemmen of sporten, dan worden onze behandelingen hiervan vergoed. De eerste 18 behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering, waarbij er geen aanspraak gemaakt wordt op het eigen risico. Zijn er meer behandelingen nodig, dan komt de vergoeding vanuit de aanvullende verzekering.

Problemen met sporten en zwemmen in Zaltbommel en omstreken

Woont u in Zaltbommel of omstreken en heeft uw kind problemen met sporten, zwemmen of de zwemles? Neem dan gerust contact met ons op! Kinderoefentherapie EigenWijs is gevestigd in Zaltbommel en behandelt kinderen uit onder andere Zaltbommel, Haaften, Waardenburg, Bruchem, Kerkwijk, Poederoijen, Gameren, Zuilichem, Rossum, Kerkdriel, Velddriel, Hedel en Aalst. Wij maken graag kennis met u!

Kinderoefentherapie EigenWijs
Van Heemstraweg-West 2C, 5301 PA, Zaltbommel
KvK 84344253 - Beroepsvereniging VvOCM
0418 304 022   info@kinderoefentherapie-eigenwijs.nl

Algemene voorwaarden - KlachtenregelingVind ons op Google Maps

Kinderoefentherapie EigenWijs