Skip to main content
Informatie

Prikkelverwerking problemen Zaltbommel

By 15 september 2022No Comments

Prikkelverwerking problemen Zaltbommel

Heeft uw kind problemen met de prikkelverwerking? Heeft het moeite met stilzitten, is het snel afgeleid, struikelt of valt het vaak en/of is het angstig in bewegen? Of vindt uw kind het vervelend om aangeraakt te worden? Dan helpt Kinderoefentherapie EigenWijs (gevestigd in Zaltbommel) uw kind graag verder. Wij zijn gespecialiseerd in sensorische informatieverwerkings-therapie: een therapie gericht op prikkelverwerking bij kinderen.

Wat zijn problemen met de prikkelverwerking bij kinderen?

Heeft uw kind een probleem met zijn of haar prikkelverwerking (ook wel sensorische informatieverwerking of sensorische integratie genoemd), dan neemt uw kind informatie die binnenkomt niet adequaat waar. Uw kind ervaart bepaalde prikkels sterker of juist minder sterk dan andere kinderen. Daardoor weet uw kind vaak niet wat belangrijke of onbelangrijke prikkels zijn. Deze prikkels komen binnen via de zintuigen. Hierbij moet u niet alleen denken aan de ogen (visueel), de oren (auditief), de neus (reuk), de mond (smaak) en de huid (tastzin), maar ook aan onze verborgen zintuigen: het evenwichtsorgaan, het gevoel uit de spieren en gewrichten en het gevoel vanuit onze inwendige organen. Al deze ‘zintuigen’ geven uw kind voortdurend informatie, die uw kind nodig heeft om te kunnen functioneren in het dagelijks leven. Een probleem met de prikkelverwerking (sensorische informatieverwerking of sensorische integratie) wordt vaak vastgesteld na psychologisch onderzoek.

Hoe herkent u problemen bij de prikkelverwerking?

Als kinderen problemen hebben met het verwerken van prikkels, dan kan zich dat op allerlei manieren uiten. Zo kan uw kind snel afgeleid zijn en moeite hebben met concentratie en aandacht. Ook kan het zijn dat uw kind wiebelig is en moeite heeft met stilzitten. Daarnaast kan een verstoorde prikkelverwerking zich uiten in de motoriek: misschien struikelt, botst of valt uw kind vaak of is het angstig in zijn of haar bewegingen. Een andere manier waarop problemen bij de prikkelverwerking tot uiting komen, is bijvoorbeeld last hebben van kriebelende labels in kleding, het niet prettig vinden om aangeraakt te worden of juist voortdurend bepaalde voorwerpen aan willen raken. Ook kan het zijn dat uw kind moeite heeft met eten of de verwerking van geluid. Herkent u één van deze symptomen bij uw kind? Dan kan het zo zijn dat uw kind problemen heeft met de prikkelverwerking. Vermoedt u dat uw kind een verstoorde prikkelverwerking heeft, dan helpt Kinderoefentherapie EigenWijs, gevestigd in Zaltbommel, u graag verder!

Hoe ziet de prikkelverwerking-therapie van EigenWijs eruit?

Sensorische informatieverwerkings-therapie (therapie gericht op de prikkelverwerking ofwel sensorische integratie) werkt doelgericht, maar vooral met oog voor kinderen. Zo bieden we spelenderwijs allerlei oefeningen aan, die aansluiten op de belevingswereld van uw kind. Behalve de oefeningen tijdens de therapie geven we ook adviezen en oefeningen mee voor thuis en op school, die gemakkelijk in te passen zijn binnen het dagelijks leven van uw kind. Een behandeling van prikkelverwerking-problemen bij uw kind begint altijd met een intakegesprek met u als ouder(s)/verzorger(s). We brengen de hulpvraag in kaart, doen motorisch onderzoek en kijken of aanvullend onderzoek nodig is. Na afronding van het onderzoek nodigen we u uit voor een adviesgesprek en ontvangt u van ons een onderzoeksverslag. Als naar aanleiding van het onderzoek blijkt dat sensorische informatieverwerkings-therapie nodig is, dan starten we met de behandelingen. We gaan spelenderwijs aan de slag met uw kind, om de problemen met de prikkelverwerking stap voor stap op te lossen.

Problemen met prikkelverwerking in Zaltbommel en omstreken

Woont u in Zaltbommel of omstreken en heeft uw kind problemen met prikkelverwerking (sensorische informatieverwerking of sensorische integratie)? Neem dan gerust contact met ons op! Kinderoefentherapie EigenWijs is gevestigd in Zaltbommel en behandelt kinderen uit onder andere Zaltbommel, Haaften, Waardenburg, Bruchem, Kerkwijk, Poederoijen, Gameren, Zuilichem, Rossum, Kerkdriel, Velddriel, Hedel en Aalst. Wij maken graag kennis met u!

Kinderoefentherapie EigenWijs
Van Heemstraweg-West 2C, 5301 PA, Zaltbommel
KvK 84344253 - Beroepsvereniging VvOCM
0418 304 022   info@kinderoefentherapie-eigenwijs.nl

Algemene voorwaarden - KlachtenregelingVind ons op Google Maps

Kinderoefentherapie EigenWijs