Skip to main content
Informatie

Klachten houding en beweging bij kinderen

By 31 maart 2023No Comments

Klachten houding en beweging bij kinderen

Heeft uw kind klachten die voortkomen uit een verkeerde houding? Beweegt het houterig of stijf? Heeft het vaak hoofdpijn, nekpijn of bijvoorbeeld rugpijn? Kinderoefentherapie EigenWijs. gevestigd in Zaltbommel, helpt u en uw kind graag verder. Wij zijn gespecialiseerd in klachten bij kinderen die te maken hebben met houding en beweging.

Verkeerde houding bij kinderen

Een verkeerde houding of onjuist beweegpatroon bij uw kind kan er zomaar insluipen. Uw kind kan bijvoorbeeld een verkeerde zithouding hebben of een verkeerd looppatroon. Dit kan leiden tot diverse pijnklachten. In dat geval kan het zijn dat u doorverwezen wordt naar de kinderoefentherapeut door de jeugdarts, schoolarts of huisarts. Kinderoefentherapie EigenWijs helpt u dan graag verder. Maar u kunt ook rechtstreeks (zonder verwijzing van een arts) bij ons terecht!

Rugpijn bij kinderen

Heeft uw kind last van rugpijn? Een extreem holle rug, kyfose (een bolle rug), of scoliose (een verdraaiing en verkromming van de wervelkolom)? In alle gevallen bent u bij Kinderoefentherapie EigenWijs aan het juiste adres. Samen met uw kind gaan we aan de slag met oefeningen die de houding van uw kind verbeteren. Van scoliose tot kyfose: wij pakken het graag aan!

Hoofdpijn en nekklachten

Hoofdpijn en nekklachten bij kinderen komen vaak voort uit een verkeerde houding of verkeerd beweegpatroon. Zo kan het zijn dat uw kind een onjuiste zithouding heeft, wat leidt tot pijn aan de nek en/of het hoofd. Samen met uw kind bekijken wij welke patronen de oorzaak vormen van de klachten van uw kind. En we doen spelenderwijs de juiste oefeningen om deze klachten te verhelpen.

Wat is oefentherapie voor kinderen?

Oefentherapie (ook ‘Cesartherapie’ genoemd) helpt je om een gezonde houding aan te leren en beter en soepel te bewegen. Een behandeling door kinderoefentherapie EigenWijs voorkomt, verlicht en verhelpt lichamelijke klachten bij kinderen. Bij EigenWijs oefenen we samen met uw kind, waarbij we gebruikmaken van oefeningen die passen bij de belevingswereld van kinderen. Spelenderwijs, en in een veilige, vertrouwde omgeving, zorgen we ervoor dat pijnklachten verminderen en het bewegen soepeler gaat.

Problemen bij bewegen kinderen

Heeft uw kind een te hoge of lage spierspanning? Beweegt het houterig of stijf? Zien de bewegingen van uw kind er niet soepel uit? Of ervaart het beperkingen bij bewegen (bewegingsbeperking)? Dan is het voor uw kind vaak niet prettig om te bewegen. Bovendien kan dit leiden tot allerlei blessures, zoals verzwikkingen of verstuikingen van de enkel, knieklachten en/of een verkeerd looppatroon. Bij kinderoefentherapie EigenWijs in Zaltbommel zorgen we er graag voor dat uw kind weer soepel en probleemloos gaat bewegen!

Pijnklachten bij kinderen

Pijn bij kinderen kan allerlei oorzaken hebben. Zo kan uw kind knieklachten ervaren of last hebben van de heupen door een beenlengteverschil. Ook kan een kind in de groei last hebben van groeipijnen. Bij al dit soort klachten kunt bij de kinderoefentherapeut terecht. Maar ook bij hooikoorts kunnen wij uw kind in sommige gevallen vooruit helpen. Twijfelt u of wij u verder kunnen helpen? Neem dan gerust contact met ons op!

Klachten bij schermgebruik door kinderen

Je hoort het vaak van ouders: ‘mijn kind zit zo vaak achter een beeldscherm.’ Het veelvuldig gebruik van beeldschermen kan leiden tot problemen met de (zit)houding van uw kind, of specifieke klachten zoals een tabletnek of Whatsappduim. Heeft uw kind last van pijn of klachten door tabletgebruik, gebruik van smartphone of ander beeldschermgebruik? Neem contact met ons op, wij bieden een oplossing!

Klachten bij kinderen omgeving Zaltbommel

Kinderoefentherapie EigenWijs is gevestigd in Zaltbommel. Van daaruit helpen we kinderen met klachten op het gebied van houding en beweging in Zaltbommel en omliggende dorpen als Haaften, Waardenburg, Bruchem, Kerkwijk, Poederoijen, Gameren, Zuilichem, Rossum, Kerkdriel, Velddriel, Hedel en Aalst. Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij maken graag kennis met u!

Kinderoefentherapie EigenWijs
Van Heemstraweg-West 2C, 5301 PA, Zaltbommel
KvK 84344253 - Beroepsvereniging VvOCM
0418 304 022   info@kinderoefentherapie-eigenwijs.nl

Algemene voorwaarden - KlachtenregelingVind ons op Google Maps

Kinderoefentherapie EigenWijs